perjantai 4. heinäkuuta 2008

Alas patriarkaatti....

.... eli Työväenliike ja naiskysymys oli eilen illalla kevään opintokerhon viimeinen istunto.
Aihetta käsitteli ja oli valmistellut Kyllösen Laura, joka oli löytänyt paljon asiaa tiiviisti todettuna, mutta totesi että aihe on niin laaja, että voisi siitä esitelmöidä vaikka huomiseen.
Keskustelu oli vilkasta.
Jostain syystä eilen oli opparissa naisenemmistö, mutta keskustelu oli hyvin demokraattista. Edellisen illan dokumenttiohjelmaan liittyen nousi esiin myös, mitä islamissa sharian laissa raiskatuksi tulemista käsitellään rikoksena, josta nainen voi saada syytteen pois vain, jos on ollut neljä ( siis 4) luotettavaa ihmistä todistamassa tapahtumaa ( ja sehän onnistuu kuulemma kun nainen huutaa kovin...).
- Tämä nousi vain yhtenä sivujuonteena siitä, maailmassa miesten valta ja oikeus myös koskea naiseen pahimmalla tavalla pidetään oikeana, ellei sitä nainen vääräksi pysty todistamaan.!! Myös naisen välineellistäminen on yksi osa sitä alistamista, joka naisiin kohdistuu. Ja paljoin muuta ajastamme löytyi, joka todistaa, että pitkä on matka vielä minkäänlaiseen tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen.

Lopputulemana oli Lauran viimeinen lause, joka meni jotenkin siihen suuntaan, että niin kauan yhteiskunta perustuu riistoon, niin kauan myös nainen on alistettuna.
- Eli kapitalismin oloissa ei siitä ongelmasta edes voi päästä.
Se on jo käytännössä nähty.
Myös naisten väestönosa on heterogeeninen, sillä ei ole olemassa mitään kaikkia naisia yhdistäviä etuja tai oikeuksia. Vanha slogani, että Lenita Airiston ja hänen kotiapulaisensa edut ja asema ovat täysin ristiriidassa keskenään, pätee.

Heinäkuun lehtemme etukanteen koko joukolla!

Kun oppari oli ohi, oli myös nuorten päivystyksessä ollut väki saanut hommansa valmiiksi.
Ei muuta kuin koko läsnä oleva joukko kuvaan, sillä viikon kuluttua ilmestyvä kesälehtemme tarvitsee etukanteen hyvän kuva. Ideani, että mennään bussikatokselle odottelemaan bussia - todettiin oivalliseksi, ja niinpä mentiin kadun yli T-Talon eteen bussipysäkille.
Tänään sain Maaritilta jo viestin, että kuvat ovat erinomaisia, ja pari niistä näyttää myös sellaisilta, että kuvaaja sattumalta näppää kuvan joukosta, joka vain sattui olemaan siinä muttei kukaan huomannut mitään.......

Kuva on kannanotto joukkoliikenteeseen ja ympäristöteemaan. Mutta se kertoo myös, että meillä ollaan joukolla liikkeellä tekemässä aikojen vaalitulosta. Taannoin asettamani tavoite kaksi uutta ehdokasta per viikko on taas tälläkin viikolla täyttynyt. Lempisen Jorma edustaa varttunutta väkeä, on asukasaktiivi ja hankkinut leipänsä linja-auton ratissa pääosin Pääskyvuoren, sittemmin Varissuon linjoilla.

....JA TERVETULOA, AKI!

Eilen tuli nuorta ay-voimaa ehdokkaiden joukkoon!
Putkimies rakennustyömaalta, luottamusmies ja kaikkea.
On tiiviisti ollut koko kevään mukana opintokerhossa,
ja eilen myös oli aktiivinen keskustelussa "alas patriarkaatti".
Aki on siis alle kolmekymppinen fiksu, järkevä nuorimies, onnea Akille ja meille kaikille!
Tervetuloa joukkoon, AKI!

Ei kommentteja: